.nl

.NL domeinnaam registreren

€3,99 €10,00 *

Wil jij de ideale .NL domeinnaam registreren voor jouw bedrijf, vereniging of je eigen creatieve project? Bij Domeinwinkel registreer je snel een .nl domeinnaam en kan je gratis doorsturen naar een URL en e-mail.

Doe de domeincheck en check of jouw .nl nog vrij is!

www.

.nl, de bekendste extensie van Nederland. Deze extensie wordt voornamelijk gebruikt door Nederlandse personen en bedrijven, maar iedereen kan een .nl domeinnaam registreren. De .nl domeinnamen werden voor het eerst in 1986 geïntroduceerd in Nederland. Inmiddels zijn er ruim 5,6 miljoen .nl’s geregistreerd en is het de op 4 na populairste land-extensie ter wereld.

.nl domeinnaam registreren

Hoe kan ik een .nl domeinnaam registreren?

Je begint met het kiezen van een .nl domeinnaam. Via de domeincheck bovenaan deze pagina kan je controleren of je nl domeinnaam beschikbaar is. Als de domeinnaam die je in gedachten hebt niet beschikbaar is, kun je een koppelteken toevoegen om te bekijken of deze domeinnaam wel beschikbaar is. Is die ook niet meer beschikbaar dan zijn er veel nieuwe domeinextensies waaruit je kan kiezen.

Hieronder zie je hoe je via de domeincheck kan controleren of een domein nog beschikbaar is voor registratie.

domeincheck en registratie van een domeinnaam

Registratieproces

Nadat je jouw ideale domeinnaam hebt gevonden via de domeincheck kan je indien gewenst nog een webhostingpakket koppelen aan je domeinnaam. Dit geeft je de mogelijkheid om een website en e-mail te gebruiken op de domeinnaam die je gekozen hebt. Met een los domein kan je namelijk alleen mail ontvangen via een alternatief adres en je domeinnaam doorsturen.

Een .nl wordt real-time voor je geregistreerd wat betekent dat het direct voor je gedaan wordt zodra de betaling bij ons verwerkt is. Aangezien wij direct aangesloten zijn bij SIDN zorgen wij ervoor dat je domeinnaam binnen een minuut voor je geregistreerd is. Daarna gaan wij nog even aan de slag om alles te regelen, en na maximaal 4 uur staat alles online voor je klaar. Je kan dus direct beginnen met het maken van je nieuwe website zodat deze dezelfde dag al online kan staan.

Tarieven

De kosten van .nl domeinnamen zijn te vinden op de domeinnaampagina. We hanteren geen aansluit- of overstapkosten. Heb je veel domeinnamen? Dan kunnen we je een scherpere prijs bieden binnen ons reseller plan.

Standaard krijg je bij Domeinwinkel een interessante korting op het eerste jaar van je registratie. Bij .nl geldt dit voor de eerste 10 domeinnamen. Daarna betaal je de standaard prijs per jaar.

Verhuizen van een .nl domeinnaam naar Domeinwinkel

Het verhuizen van je .nl naar Domeinwinkel is eenvoudig en kan je makkelijk uitvoeren via de website. Aangezien de registratie en verhuizing van alle Nederlandse domeinnamen real-time verwerkt wordt bij SIDN zullen we met een verhuiscode en ontvangen betaling direct de domeinverhuizing voor je in orde maken. Binnen een minuut is de domeinnaam verhuisd naar Domeinwinkel en kan je aan de slag.

Hoe interessant is een Nederlandse domeinnaam voor mijn website?

.nl is de meeste gebruikte extensie in Nederland. Bijna alle bedrijven of particulieren die zich richten op Nederlandse bezoekers zullen een .nl domein registreren aangezien deze ook het meest toegankelijk en geaccepteerd is in Nederland. Momenteel staat .nl zelfs op nummer 5 van de meest geregistreerde domeinextensies ter wereld, wat natuurlijk bijzonder is voor zo'n klein land. Google geeft .nl daarnaast voorrang in Nederlandse rankings aangezien .nl behoort tot de "Country Code Top Level Domains (ccTLD)". De extensie is daarmee direct gekoppeld aan een land en zal daarom beter scoren in Nederland dan in andere landen.

Hieronder zie je de ontwikkeling van het aantal .nl domeinnamen door de jaren heen. Dat laat al zien dat Nederlandse domeinnamen nog steeds groeien in populariteit ondanks dat de markt wel steeds meer verzadigd raakt.

statistieken .nl registraties

Technisch beheren van jouw .nl

Uiteraard zijn er veel technische processen betrokken bij de registratie van Nederlandse domeinen. Bij elke domeinextensie zijn er verschillen in het registry, de mogelijkheden tot het aanpassen van de eigenaar van de domeinnaam en het technische beheer.

Wie is de technische beheerder van mijn .nl domeinnaam?

Jouw domeinnaam wordt altijd geregistreerd en beheerd door Domeinwinkel. Wij zorgen er dus voor dat je met je .nl online bent en mensen je domeinnaam kunnen bereiken. Domeinwinkel verzorgt elke Nederlandse domeinregistratie direct bij SIDN. SIDN (Stichting Internet Domeinregistratie Nederland) is de nationale non-profit organisatie die zorgdraagt voor de registratie van alle .nl domeinnamen ter wereld. Daarnaast is SIDN ook betrokken bij .amsterdam en .frl.

SIDN .nl domeinnaam registraties

Naast de technische realisatie van domeinregistraties houd SIDN zich ook bezig met andere projecten om de veiligheid van het internet in Nederland te verbeteren.

Hoe veilig is .nl?

Domeinwinkel is al meer dan 10 jaar directe partner van SIDN waardoor de kwaliteit en veiligheid van jou .nl domeinnaam gegarandeerd kan worden. Als directe partner van SIDN voeren wij alle Nederlandse domeinregistraties direct uit bij SIDN zodat we snel en veilig kunnen handelen. SIDN (en daarmee Domeinwinkel) loopt wereldwijd voorop als het gaat om de veiligheid van domeinnamen. Meer informatie over de veiligheid van een .nl domeinnaam vind je in onderstaande video van SIDN.

Hoe kan ik mijn domeinnaam uit quarantaine halen?

Wanneer je een nl domeinnaam hebt opgezegd en deze verloopt dan wordt deze door SIDN in quarantaine gezet voor 30 dagen. Daarna wordt hij weer vrijgegeven op de markt en kan hij geclaimd worden door iedereen. In de zogeheten quarantaine periode is het nog wel mogelijk om je domeinnaam uit quarantaine te halen via je huidige of nieuwe provider, maar hier zijn wel extra kosten aan verbonden vanuit SIDN. Bij Domeinwinkel betaal je daar €25 per .nl domeinnaam voor.

Wil je jouw .nl uit quarantaine halen? Neem dan direct contact op met onze support medewerkers.

Wat voor mogelijkheden geven .nl Control en DBS?

.nl Control betekend dat je maximale controle hebt over je domeinnaam. Hierbij zullen alle veranderingen die gemaakt worden, eerst geverifieerd worden met de eigenaar zodat we zeker weten dat deze veranderingen ook daadwerkelijk plaats mogen vinden. Dit geldt voor alle veranderingen die betrekking hebben met de domeinnaam. Zo zal het wijzigen van nameservers of een domeinhouder, een domeinnaam verhuizen of opzeggen eerst gecontroleerd moeten worden voordat deze wijzigingen ook daadwerkelijk doorgevoerd zullen worden.

Domeinnaambewakingsservice (DBS) is een service waarmee je in de gaten kunt houden of je merknaam niet ergens anders wordt gebruikt. Zodra iemand een domeinnaam registreert die op jouw domeinnaam lijkt, dan zul je hier een seintje van krijgen. Zo kun je je merknaam en imago beschermen.

Vragen over .nl?

Zijn er na het lezen van deze vragen nog steeds zaken die niet helemaal duidelijk zijn? Dan is onze online helpdesk wellicht wat je zoekt. Alle antwoorden op vragen over mail, domeinnamen en webhosting vind je terug in de veelgestelde vragen.

Domeinwinkel partners